Träningslokal: Fyrishov Idrottsgatan 2 Uppsala.
– Måndag (Hall E), Onsdag (Hall G), Söndag (Hall G).

Kontakta oss på: info@ashihara-kime.se

Träningstider nybörjare:
– Måndag 18.30 – 20.00 (14-99 år)
– Onsdag 19.00 – 20.15 (14-99 år)
– Måndag 19.30 – 20.30 (12-14 år)

Träningstider fortsättare/avancerade:
– Måndag 18.30 – 20.30 (14-99 år)
– Onsdag 19.00 – 21.00 (14-99 år)
– Söndag 14.00 – 15.30 (14-99 år)
– Måndag 19.30 – 20.30 (12-14 år)

Avgifter hösttermin och vårtermin:
– 625 kronor/termin (12-14 år)
– 895 kronor/termin (15-17 år)
– 1100 kronor/termin (18-99 år)

Ordet “Karate-do” består av tre japanska tecken, “Kara” = tom, “te” = hand och “do” = väg, fritt översatt blir det den tomma handens väg. Ashihara Karate passar alla och alla som tränar kommer att kunna utvecklas och nå sina individuella mål.

“Rei” betyder respekt för dig själv, dina träningskamrater och dina instruktörer, respekt för möjligheten att ömsesidigt kunna lära av varandra. Målet med karateträningen är att utveckla både en fysisk och en mental balans. Genom att träna karate kommer du att kunna fortsätta utvecklas hela livet genom att steg för steg lära dig allt mer och kontinuerligt kunna nå dina mål. Om du tror att du inte klarar av någonting, så kommer du inte att klara av det. Om du tror att du kan klara av någonting så kommer du alltid att finna en väg framåt och nå dina mål.

Inom karate finns det alltid mer att lära hur länge du än har tränat. Vissa tränar karate under ett antal månader, vissa fortsätter ett antal år och vissa fortsätter år efter år och till slut blir det en livsstil att kontinuerligt fortsätta träna och utvecklas. Vilken väg du än väljer är vi övertygade om att det du lär dig på karaten kommer du att på ett eller annat sätt ha nytta av under resten av ditt liv.

När du börjar på karaten har du ett vitt bälte, det symboliserar att du är nybörjare och att du just börjat lära dig. Efter att du tränat några månader kan du i regel gradera och prova för din första grad inom karate. Därefter när du fortsätter träna kan du med tiden prova för allt högre grader.

Karateträning i en trygg och sund miljö:
Var och en tränar Karate efter sina egna förutsättningar. Det viktigaste är att träna, kämpa väl och göra sitt bästa. Alla kan träna Karate. Den största tävlingen är tävlingen du har mot dig själv, att du fortsätter och försöker bli lite bättre idag än du var igår och lite bättre i morgon än du var idag. Ju längre tid du tränat Karate desto viktigare är det att bygga en bra karaktär, vara en bra person och vara schysst mot träningskamraterna. Du som tränat länge är ett föredöme för de som tränat kortare tid. Arbeta för att behålla nybörjarens sinnelag, nybörjare vill lära sig mer om Karate, de är nyfikna, motiverade, engagerade och törstar efter mer kunskap. Försök under träningen att helt fokusera på träning, att vara här och nu. Utveckla din förmåga att träna lite hårdare, att lämna bekvämlighetszonen. Anpassa dock alltid träningen efter träningsvana, ålder och hälsa.

Instruktörer:
– Branch Chief och huvudinstruktör är Sensei Jörgen Alpflod 3 Dan i Ashihara Karate. Han har tränat Karate (samt tidigare judo och wushu) i över 41 år. Han har gjort 11 resor till Karatens hemland Japan. Han har gått följande utbildningar inom idrott, friskvård och hälsa: Personlig Tränare Specialist (tilläggstitel), Personlig Tränare (licens), Styrketräningsinstruktör (licens), Kostrådgivare (licens), Box-instruktör (licens), Massör (kursintyg) och Hälso- och idrottspsykologi (kursintyg).

– Senpai Rasmus Jansson 1 Dan i Ashihara Karate. Han har tränat Karate (samt tidigare jujutsu och shotokan) i över 26 år.

– Senpai Christian Asplund 1 Dan i Ashihara Karate. Han har tränat Karate (samt tidigare thaiboxning) i över 24 år.

– Gustav Ekemark 1 Kyu i Ashihara Karate. Han har tränat Karate i över 14 år.

– Kalle Bjurling 1 Kyu i Ashihara Karate. Han har tränat Karate i över 12 år.

– Fredrik Hedlund 3 Kyu i Ashihara Karate. Han har tränat Karate i över 12 år.

– Guillermo Cavieses har tränat Karate (samt tidigare jiu-jitsu och aikido) i över 16 år.

Kata är rörelsescheman med attack, försvar, kroppsrörelser och positioner. Olika karatestilar har olika kator och många andra kampsporter har också kator där dock ibland andra benämnningar för kata används. Inom Ashihara Karate kan kata utföras både individuellt, parvis och med flera kamrater. Inom Ashihara Karate är katorna är uppdelade i fem katagrupper som var och en har olika inriktning, de fem katagrupperna är Shoshinsha, Kihon, Kumite, Nage och Jissen:
Shoshinsha no kata sono ichi
Shoshinsha no kata sono ni
Shoshinsha no kata sono san
Kihon no kata sono ichi
Kihon no kata sono ni
Kihon no kata sono san
Kumite no kata sono ichi
Kumite no kata sono ni
Kumite no kata sono san
Kumite no kata sono yon
Kumite no kata sono go
Nage no kata sono ichi
Nage no kata sono ni
Nage no kata sono san
Nage no kata sono yon
Jissen no kata sono ichi
Jissen no kata sono ni