Nybörjare

Nybörjarkurser i Karate startar
1 april – 30 april 2024.
– Måndag 18.30 – 20.00 (14-99 år)
– Onsdag 19.00 – 20.15 (14-99 år)
– Måndag 19.30 – 20.30 (12-14 år)

Träningslokal: Fyrishov Idrottsgatan 2 Uppsala.
– Måndag (Hall E), Onsdag (Hall G).

Om du vill börja träna senare, kom till träningen och prata med instruktören.

På Kime Ashihara Karateklubb kan du träna karate i Uppsala. Mycket välkommen till våra nybörjarkurser i karate i Uppsala. Vår träningslokal är på Fyrishov.

Träningen sker under handledning av erfarna instruktörer och vi lägger stor vikt vid att det ska vara roligt att träna karate och att man ska respektera varandra. Du kan träna den första tiden i vanliga träningsoverallsbyxor och T-shirt. Du kan provträna en gång gratis. Nybörjarkursen förutsätter inga förkunskaper i karate utan vi lär ut karate genom att börja med enkla övningar och därefter steg för steg öka svårighetsgraden. Många övningar utför du tillsammans med en kamrat. Både killar och tjejer kan träna karate. Alla kan träna karate, både barn, ungdomar, vuxna och äldre. Genom att träna karate lär du dig självförsvar samtidigt som du förbättrar din styrka och kondition. Karate är både friskvård och hälsa. Nybörjare är alltid mycket välkomna på våra nybörjarkurser i karate. Mycket välkommen till Kime Ashihara Karateklubb!

Karate är budo, och en karateklubb är en budoklubb. En karateklubb kan även kallas dojo, karatedojo eller karategym. När du tränar karate kan du vara med på läger, att vara med på träningsläger, karateläger, är ett bra sätt att lära sig mer om karate. När du tränar karate kan du tävla och du kan vara med på tävlingar, karatetävlingar. Både killar och tjejer kan träna karate. Alla kan träna karate, både barn, ungdomar, vuxna och äldre. Nybörjare i karate är mycket välkomna på våra nybörjarkurser i karate i Uppsala. Karate är ett självförsvarssystem och genom att träna karate lär du dig självförsvar. Genom att träna karate lär du dig självförsvarstekniker. Genom att träna karate lär du dig självskydd. Uppsala ligger i Uppland och karate har funnit under lång tid i Uppsala. Karate innehåller en mycket stor mängd träningskoncept, en del av dessa träningskoncept återfinns också på gym och i gymträning, till exempel i form av styrketräning, träning av styrkekondition, konditionsträning, intervallträning, cirkelträning, gruppträning och personlig träning. Det finns likheter mellan olika träningskoncept inom karate och andra idrotter och träningsformer som till exempel CrossFit, funktionell träning, coreträning, högintensiv träning, pilates och tabata. Karateträning utvecklar både fysisk styrka, kondition, inre styrka, balans, välmående och hälsa. Karate är kampsport, och en karateklubb är en kampsportsklubb. Både killar och tjejer kan träna kampsport. Alla kan träna kampsport, både barn, ungdomar, vuxna och äldre. Nybörjare i kampsport är mycket välkomna på våra nybörjarkurser i karate i Uppsala.

Vi är medlemmar i New International Karate Organization – Ashihara Kaikan (NIKO) Japan. Ashihara Karate är en Japansk karatestil och högkvarteret ligger i staden Matsuyama på Japans fjärde största ö Shikoku. Det finns ungefär 400 klubbar i ungefär 50 länder. Stilen grundades 1980 av Kancho Hideyuki Ashihara. Han var en av Kyokushinkais främsta instruktörer under 1960- och 1970-talet. Kancho Hideyuki Ashihara avled 1995 och karatestilen leds i dag av hans son Kancho Hidenori Ashihara som fortsätter sin faders arbete inom karaten in i framtiden. I Japan tränar väldigt många karate och många kommer i kontakt med karate när de är studenter via det japanska skolsystemet. Inom karate finns det alltid mer att lära så den som vill kan fortsätta träna karate hela livet.