Nybörjare

Nybörjarkurser i Karate startar
28 augusti – 30 september 2024.
– Måndag 18.30 – 20.00 (14-99 år)
– Onsdag 19.00 – 20.15 (14-99 år)
– Måndag 19.30 – 20.30 (12-14 år)

Träningslokal: Fyrishov Idrottsgatan 2 Uppsala.
– Måndag (Hall E), Onsdag (Hall G).

Om du vill börja träna senare, kom till träningen och prata med instruktören.

Karate är tradition och självförsvar. På Kime Ashihara Karateklubb kan du träna karate i Uppsala. Mycket välkommen till våra nybörjarkurser i karate i Uppsala. Vår träningslokal är på Fyrishov. Vi är medlemmar i New International Karate Organization – Ashihara Kaikan (NIKO) Japan. Ashihara Karate är en Japansk karatestil.

Träningen sker under handledning av erfarna instruktörer och vi lägger stor vikt vid att det ska vara roligt att träna karate och att man ska respektera varandra. Du kan träna den första tiden i vanliga träningsoverallsbyxor och T-shirt. Du kan provträna en gång gratis. Nybörjarkursen förutsätter inga förkunskaper i karate utan vi lär ut karate genom att börja med enkla övningar och därefter steg för steg öka svårighetsgraden. Många övningar utför du tillsammans med en kamrat. Både killar och tjejer kan träna karate. Alla kan träna karate, både barn, ungdomar, vuxna och äldre. Genom att träna karate lär du dig självförsvar samtidigt som du förbättrar din styrka och kondition. Karate är både friskvård och hälsa. Nybörjare är alltid mycket välkomna på våra nybörjarkurser i karate. Mycket välkommen till Kime Ashihara Karateklubb!

Karate är tradition, självförsvar, disciplin, respekt, personlig utveckling och träningsglädje, det ska vara roligt att träna karate. Karate är budo, en karateklubb är en budoklubb. Karate är kampsport. Karate är ett självförsvarssystem, genom att träna karate lär du dig självförsvarstekniker, självförsvar och självskydd. När du tränar karate kan du vara med på läger, träningsläger, karateläger och du kan vara med på tävlingar, karatetävlingar. Alla kan träna karate, både barn, ungdomar, vuxna, äldre, killar och tjejer. Uppsala ligger i Uppland och karate har funnits under lång tid i Uppsala. Karate innehåller en mycket stor mängd träningskoncept, en del av dessa träningskoncept återfinns också på gym och i gymträning, till exempel i form av styrketräning, träning av styrkekondition, konditionsträning, intervallträning, cirkelträning, gruppträning och personlig träning. Det finns likheter mellan olika träningskoncept inom karate och andra idrotter och träningsformer som till exempel CrossFit, funktionell träning, coreträning, högintensiv träning, pilates och tabata. Karateträning utvecklar både fysisk styrka, kondition, inre styrka, balans, välmående och hälsa.